ACTIVITATI

PERIOADA DE PREGATIRE SI DE ORGANIZARE A EVENIMENTULUI

PERIOADA DE CERCETARE

PERIOADA DE PROMOVARE A EVENIMENTULUI

http://www.ziuabotosani.ro/ziua-muzicii-europene-vezi-ce-evenimente-vor-avea-loc-in-botosani/#.Ucnkoth5eAo

PERIOADA DE SELECTIE SI DEFINITIVAREA REZULTATELOR CERCETARILOR VOLUNTARILOR

 

PREZENTAREA PROIECTELOR REALIZATE DE CATRE VOLUNTARI - PERSONALITATI MUZICALE BOTOSANENE


Ziua Europeana a Muzicii la Botosani a debutat cu actiunea intitulata „Personalitati muzicale botosanene”, in cadrul careia s-au prezentat rezultatele cercetarilor intreprinse de catre echipa Vis de Artist, coordonata de prof. Catalina Constantinovici si muzeograf Daniel Ciucalau. Au fost identificati 34 de muzicieni recunoscuti si nascuti pe teritoriul judetului Botosani, prezentati in cadrul manifestarii de cate reprezentantii Asociatiei culturale Vis de Artist, dar si de catre invitatii acestora: Gheorghe Median, Marieta Baciu, Mircea Comaneci, Constantin Zaiceanu.





WORKSHOP MUZICAL


La Workshop-ul muzical coordonat de catre muzicianul Adrian Naidin s-au inscris noua participanti activi care au avut posibilitatea sa-l cunoasca si sa cante alaturi de acesta, atat in cadrul atelierului organizat, cat si in fata publicului. Adrian Naidin a fost invitatul special al editiei XXXIV din programul cultural-artistic-educativ „Intalnirea de astazi” – Ziua Europeana a Muzicii. 



INTALNIREA CU ADRIAN NAIDIN


Sosit pentru prima data la Botosani, domnul Adrian Naidin si-a dorit sa participe si la actiunea dedicata personalitatilor muzicale botosanene, unde a rasfoit brosura realizata de organizatori pe aceasta tema. A apreciat organizarea manifestarilor din aceasta zi, publicul, dar si „mirosul de tei” al Botosanilor, iar spre seara a fost asaltat de admiratori care au profitat din plin de „Intalnirea cu Adrian Naidin”. Cei care nu au participat la Workshop-ul muzical din varii motive nu s-au sfiit sa-i cante artistului atat in incinta Muzeului Judetean, cat si in afara acestuia.


„Intalnirea de astazi – Ziua Europeana a Muzicii” a inclus si programele artistice sustinute de membrii, voluntarii si simpatizantii Vis de Artist, coordonati de prof. Catalina Constantinovici, si de catre Ansamblul „Stejarelul” de la Dumeni, indrumator Alin Chiorescu.


DISEMINARE
http://www.stiriong.ro/emd-stiri-ong-detalii/vrs/IDev/4887 
Brosurile ramase au fost distribuite catre Muzeul Judetean Botosani, Biblioteca Judeteana Botosani, TVR Iasi, Biblioteca Universitatii de Arte  "George Enescu" Iasi, participantilor la Conferinta Internationala de Muzicologie "Romania muzicala si culturile invecinate: traditii, influente, identitati", Iasi, 4-7 iulie 2013.


MONITORIZARE SI EVALUARE 
Semnalam dorinta a 14 persoane, prezente la eveniment, alaturi de domnul Adrian Naidin, de a ni se alatura in Campania noastra - "Voluntar pentru cultura". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu