Botoșaniul muzical 2017

                        PARTENERI:  

CONTACT
Asociația culturală Vis de Artist Botoșani
visdeartist@yahoo.com, visdeartist@gmail.com
persoana de contact: prof. dr. Cătălina Constantinovici, președinte
0721.133.288

http://visdeartist.wix.com/visdeartist
https://sites.google.com/site/visdeartist/
https://www.facebook.com/pages/Vis-de-Artist/111501888908817


 

Workshop cu Horia Moculescu

Impresii


Centrul istoric - Recital Vis de Artist


Promovare

 
 Regional cafe, 19 iunie 2017 


  

 Botoșaniul muzical”, prilej de întâlnire cu Horia Moculescu

Horia Moculescu: "Nu există orașe în România care să însumeze pe cap de locuitor atâta valoare și cultură pe cât a dat Botoșaniul!" 

"Botoșani, oraș al muzicii europene", o tradiție culturală de excepție! 

Proiectul "Botoșaniul muzical" s-a încheiat în acest weekend  
 Botoșaniul muzical promovat de Asociația „Vis de Artist”

Întâlnire cu Horia Moculescu la Botoșani 

Proiect muzical de amploare la Botoșani 


Un comentariu:

 1. Botoşani, 30 iunie 2017, după-amiază.


  Publicul şi conferenţiarii invitaţi s-au desprins, pentru o oră şi jumătate, din vipia sfârşitului de cireşar al anului 2017 şi au retrăit în atmosfera vremilor din prima jumătate a secolului trecut. Patronul spiritual a fost, ca întotdeauna când este vorba de Asociaţia culturală Vis de artist, George Enescu, Muzicianul pentru care întreaga viaţă s-a petrecut în sunetele Muzicii.

  Oriunde şi în orice împrejurare, uriaşa sa personalitate artistică şi umană i-a învăluit cu aura sa binefăcătoare pe cei din jurul său. Cei înzestraţi de zei l-au urmat şi s-au lăsat purtaţi întru căutarea perfecţiunii în arta pe care el, George Enescu, o stăpânea în cel mai înalt grad şi putea, astfel, mai bine ca oricine, să le-o destăinuie. Iar Bucovina, acest tărâm minunat în care Artele au zămislit atâţia luceferi pe cerul României, a mai adăugat pe lista celor care şi-au căpătat un loc în memoria noastră, în acest an de graţie 2017, încă două nume din rândul muzicienilor asupra cărora s-a răsfrânt lumina geniului lui George Enescu: Dinu Lipatti, mai tânărul prieten de suflet şi discipol al Maestrului, şi Muza Ghermani Ciomac, colaboratoare, într-un lung răstimp, a lui Enescu, cea pe care, prin vremile potrivnice, nepăsarea contemporanilor risca s-o arunce în veşnică uitare.

  Volumul Botoşani, oraş al muzicii europene (III), lansat cu această ocazie, a fost prezentat cu competenţă şi farmec de tânăra muzicologă Diana-Beatrice Andron, cea care semnează şi prefaţa cărţii.

  Cele mai calde felicitări şi multe mulţumiri doamnei Cătălina Constantinovici şi Asociaţiei culturale Vis de Artist pentru entuziasmul şi perseverenţa cu care se străduiesc să menţină vie flacăra dragostei pentru muzică şi pentru tot ce este frumos şi valoros în cultura românească.  Oana Rădulescu Velcovici şi Corneliu Rădulescu

  RăspundețiȘtergere