INTALNIREA DE ASTAZI: ZIUA EUROPEANA A MUZICII


- inainte - 
Asociatia culturala Vis de Artist in parteneriat cu Muzeul Judetean, cu sprijinul Primariei Municipiului Botosani si al Consiliului Local Botosani organizeaza vineri, 21 iunie 2013, proiectul INTALNIREA DE ASTAZI: ZIUA EUROPEANA A MUZICII. La ora 13, botosanenii sunt invitati sa-si redescopere personalitatile muzicale botosanene. La ora 17 tinerii cantareti pot participa la Workshop muzical, la 18.15 are loc Recitalul membrilor si voluntarilor Vis de Artist, urmat de Recitalul Ansamblului „Stejarelul” de la Dumeni, iar de la ora 18.45 are loc „Intalnirea cu Adrian Naidin”. Toate actiunile vor avea loc in incinta Muzeului Judetean Botosani, intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Organizatorii atrag atentia spectatorilor ca accesul in muzeu va fi interzis dupa ora 18.45, pentru a asigura conditii optime „Intalnirii cu Adrian Naidin” si multumesc tuturor pentru intelegere.
Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Municipiului Botosani si nu implica nici o responsabilitate din partea acesteia. Reproducerea, difuzarea sau folosirea partiala sau in intregime a materialelor prezentate este interzisa fara acordul in scris al organizatorilor (Asociatia culturala Vis de Artist).
https://sites.google.com/site/visdeartist/hot-news-1 

- dupa - 
Asociatia culturala Vis de Artist a sarbatorit pe 21 iunie 2013 Ziua Europeana a Muzicii la Botosani. Manifestarile organizate cu prilejul acestei zile sunt incluse in Proiectul „Intalnirea de astazi: Ziua Europeana a Muzicii”, realizat in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani, cu sprijinul Primariei Municipiului Botosani si al Consiliului Local Botosani.
Ziua Europeana a Muzicii la Botosani a debutat cu actiunea intitulata „Personalitati muzicale botosanene”, in cadrul careia s-au prezentat rezultatele cercetarilor intreprinse de catre echipa Vis de Artist, coordonata de prof. Catalina Constantinovici si muzeograf Daniel Ciucalau. Au fost identificati 34 de muzicieni recunoscuti si nascuti pe teritoriul judetului Botosani, prezentati in cadrul manifestarii de cate reprezentantii Asociatiei culturale Vis de Artist, dar si de catre invitatii acestora: Gheorghe Median, Marieta Baciu, Mircea Comaneci, Constantin Zaiceanu.
La Workshop-ul muzical coordonat de catre muzicianul Adrian Naidin s-au inscris noua participanti activi care au avut posibilitatea sa-l cunoasca si sa cante alaturi de acesta, atat in cadrul atelierului organizat, cat si in fata publicului. Adrian Naidin a fost invitatul special al editiei XXXIV din programul cultural-artistic-educativ „Intalnirea de astazi” – Ziua Europeana a Muzicii. Sosit pentru prima data la Botosani, domnul Adrian Naidin si-a dorit sa participe si la actiunea dedicata personalitatilor muzicale botosanene, unde a rasfoit brosura realizata de organizatori pe aceasta tema. A apreciat organizarea manifestarilor din aceasta zi, publicul, dar si „mirosul de tei” al Botosanilor, iar spre seara a fost asaltat de admiratori care au profitat din plin de „Intalnirea cu Adrian Naidin”. Cei care nu au participat la Workshop-ul muzical din varii motive nu s-au sfiit sa-i cante artistului atat in incinta Muzeului Judetean, cat si in afara acestuia.
Ziua de 21 iunie a fost declarata „Ziua Muzicii” in Franta incepand cu anul 1982, iar din 1985 a devenit Ziua Muzicii Europene, manifestari muzicale avand loc in peste 110 tari. Ziua Muzicii Europene promoveaza toate genurile muzicale, precum si variate forme de expresivitate muzicala. Astfel se explica prezenta muzicianului Adrian Naidin la Botosani, artistul pentru care muzica nu are limite, cantand cu aceeasi pasiune lucrari din muzica de factura clasica, piese de muzica usoara, jazz, rock sau folclor autentic.
„Intalnirea de astazi – Ziua Europeana a Muzicii” a inclus si programele artistice sustinute de membrii, voluntarii si simpatizantii Vis de Artist, coordonati de prof. Catalina Constantinovici, si de catre Ansamblul „Stejarelul” de la Dumeni, indrumator Alin Chiorescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu